Last van pijnlijke kloven op voeten of handen?

Kloven

 Kloven voetenKloven handen

Kloven ontstaan als de huid zó droog is dat er barsten in de huid ontstaan. Ze komen vooral voor op voeten en handen en kunnen best diep en pijnlijk worden. Wij vertellen je graag hoe kloven ontstaan en nog belangrijker: wat je er tegen kunt doen.

Hoe ontstaan kloven?

Kloven ontstaan doordat de huid te weinig huidvetten bevat en zo droog wordt dat de huid niet meer mee kan buigen en barst. De randen van een kloof zijn vaak hard en bevatten eelt, terwijl de huid onderin de kloof juist dun en kwetsbaar is en makkelijk stuk kan gaan. Je vraagt je misschien af hoe het komt dat kloven juist vaak op voeten en vingertoppen voorkomen. Dit is omdat voeten en vingertoppen weinig talgkliertjes bevatten. Daardoor drogen ze sneller uit. Daarnaast zijn er ook externe factoren van invloed zoals weersinvloeden en het gebruik van stoffen die de huidvetten oplossen zoals zeep en schoonmaakmiddelen. Kloven in de hiel komen vaak voor in de zomer als mensen veel op slippers lopen. De hiel steekt een beetje over de rand van de slipper waardoor er veel druk op komt en eelt ontstaat. De harde, droge eeltlaag is niet flexibel waardoor een kloof ontstaat.

Wat kun je doen tegen kloven?

Gebruik een vette zalf

Als je last hebt van kloven is de huid heel erg droog, gebruik daarom het liefst een vette zalf zoals Bogena Uierzalf. De handen kunnen overdag na iedere handenwasbeurt met de Bogena Uiercrème ingesmeerd worden. Deze crème trekt snel in en zorgt ervoor dat handen niet verder uitdrogen en gehydrateerd blijven. Smeer ’s avonds voor het slapen gaan handen of voeten in met Uierzalf zodat het goed in kan trekken en de huid optimaal beschermt en verzorgt wordt. Doe katoenen handschoenen of sokken aan zodat het beddengoed niet vet wordt.

Pak eeltvorming aan

Ga eeltvorming tegen aangezien hier juist een kloof in kan ontstaan. Let er ook op dat je slippers ( en schoenen) draagt die goed passen zodat je eeltvorming op de hielen voorkomt.

Bescherm de huid tegen uitdroging

Draag in de winter warme handschoenen om je handen te beschermen tegen de kou. Kom je veel in aanraking met schoonmaakmiddelen etc. draag dan ook handschoenen om de handen tegen uitdroging te beschermen.

Uierzalf Bogena

Verzorgt en beschermt de schrale huid

Bogena Uierzalf

Uiercreme Bogena

Verzacht, beschermt en houdt de huid soepel

Bogena Uiercrème

Waar zijn Bogena Uierzalf en Uiercrème te koop?

Verkooppunten