Over Bogena

Bogena Uierzalf is van oudsher hét middel tegen een droge en schrale huid. Het werd ruim 80 jaar geleden ontwikkeld als zalf om de spenen van koeien te beschermen en te verzorgen. Al snel merkten boeren dat het ook een positief effect had op hun handen: het hielp erg goed tegen droge handen, ging kloven tegen en maakte de huid zacht en soepel. Dankzij deze ontdekking gingen steeds meer mensen de Uierzalf voor de eigen huid gebruiken en werd het gele Bogena blikje een begrip. Mensen ontdekten de veelzijdigheid van het product en het wordt inmiddels voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt; van het voorkomen van blaren tot het insmeren van boten tegen alg.

Later werd er ook een Uiercrème aan het assortiment toegevoegd; een zalf die niet vet is maar diep doordringt in de huid en ervoor zorgt dat de huid goed gehydrateerd wordt.

Bogena produceerde naast Uierzalf en Uiercrème producten voor huisdieren. In 1997 werd Bogena overgenomen door Beaphar en werden Bogena Uiercrème en Uierzalf onderdeel van het Beaphar assortiment.

Bogena uierzalf en uiercreme assortiment

Waar is Bogena te koop?

Verkooppunten