Last van een droge huid, droge handen of droge voeten?

Droge huid

Droge huidEen droge huid is iets waar veel mensen weleens last van hebben. In de winter door weersinvloeden of bijvoorbeeld door het veelvuldig wassen van de huid. Veel mensen hebben nu last van droge handen doordat ze in deze corona tijd extra vaak de handen wassen. Een droge huid voelt vaak droog en trekkerig aan, je ziet schilfers en de huid kan jeuken. Gelukkig is er vaak vrij eenvoudig iets aan een te doen. Wij leggen je graag uit waardoor de huid kan uitdrogen en wat je kunt doen om dit tegen te gaan.

Hoe ontstaat een droge huid?

Bij een droge huid bevat de opperhuid te weinig vetten en is de barrièrefunctie van de huid verstoord. Daardoor verliest je huid meer vocht en droogt deze uit. Ook kunnen bacteriën makkelijker de huid binnendringen. Er zijn verschillende oorzaken die voor een drogere huid kunnen zorgen, we zetten een aantal veel voorkomende oorzaken op een rij:

Veelvuldig of te warm douchen/wassen

Droge huid door handenwassen

Als je vaak, lang of erg warm doucht of heel vaak de handen wast worden de huidvetten weg gewassen. Hierdoor droogt de huid erg uit. Daarnaast is het beter om de huid droog te deppen dan deze droog te wrijven. Mensen die veel met reinigingsmiddelen werken of voor werk vaak de handen moeten wassen lopen meer risico op een droge huid.

 

 

Droge huid door weersomstandigheden

Weersinvloeden zoals kou, regen , wind maar ook de zon kunnen invloed hebben op de barrièrefunctie van de huid. Vaak ervaren mensen in de winter een droge huid; de verwarming gaat aan en de lucht in huis wordt droger. Buiten wordt het kouder en de koude, droge lucht zorgt ook voor uitdroging van de huid.

Aangeboren huidziekten

Bij sommige huidziekten zoals bijv. atopisch eczeem hebben mensen last van een hele droge huid. Ze hebben er in dat geval aanleg voor door de aandoening.

Ouderdom

Wanneer de huid ouder wordt verliest deze beetje bij beetje het vermogen om water vast te houden. Dit komt doordat de barrièrefunctie verminderd en de oudere huid langer blootgesteld is geweest aan schadelijke omgevingsfactoren.

Wat kun je doen als je last hebt van een droge huid?

Gebruik in ieder geval milde producten voor je huid, dus geen agressieve zeep etc. en ben zuinig met zeep. Probeer niet te heet, te vaak en te lang te douchen. Wrijf de huid niet droog, maar dep de huid voorzichtig droog. Smeer daarna meteen een crème zoals Bogena Uiercrème om de huid te verzorgen. Uiercrème trekt snel en diep in de huid en zorgt dat de huid gehydrateerd, zacht en soepel wordt. Daarnaast voorkomt het dat de huid verder uitdroogt.

Droge handen

Droge handenOok bij droge handen geldt; gebruik een milde zeep en lauw water als je je handen moet wassen. Dep na het wassen de handen voorzichtig droog en smeer ze na iedere wasbeurt in met een crème zoals Bogena Uiercrème. Heb je echt hele droge handen en misschien ook kloven? Smeer ze dan voor je gaat slapen in met Bogena Uierzalf en trek een handschoentje aan. Deze zalf is erg vet en biedt daardoor een nog betere bescherming voor de huid.

Als je handen vaak nat worden en/of in aanraking komt met schoonmaakmiddel etc. gebruik dan handschoenen. Heb je in de winter droge handen? Zorg dan dat je sowieso bij het naar buiten gaan warme handschoenen aantrekt zodat je handen beschermt zijn tegen de kou.

Droge voeten

Droge voeten met klovenDroge voeten? Ook dan een milde zeep gebruiken en niet te warm, vaak of lang douchen, daarna de voeten afdeppen en insmeren met crème zoals Bogena Uiercrème. Heb je hele droge voeten of zelfs kloven? Smeer er dan voor het naar bed gaan Bogena Uierzalf op en trek sokken aan. Deze vette zalf geeft een nog betere bescherming aan de huid.

Probeer Bogena Uiercrème of Uierzalf

Uiercreme Bogena

Verzacht, beschermt en houdt de huid soepel

Bogena Uiercrème

Uierzalf Bogena

Verzorgt en beschermt de schrale huid

Bogena Uierzalf

Waar zijn Bogena Uiercrème en Uierzalf te koop?

Verkooppunten